Datum

mrt 14 2020

Tijd

8:00 pm - 9:30 pm

Kosten

Collecte bij de deur

Paasconcert Uitwellingerga Hermes-tsjerke 20:00 uur

Met o.a. Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi

Pergolesi Stabat Mater, concert 2020

Het Wachtkamerorkest brengt op zaterdag 14 maart aanstaande in Uitwellingerga een paasconcert.

Het Wachtkamerorkest komt voor het eerst in Uitwellingerga, in de Hermes-tsjerke. Begin januari nog speelde het voor een uitverkochte Kanselarij in Leeuwarden een prachtig Nieuwjaarsprogramma met stukken uit de barok. Ster van de middag was de sopraan Melissa van Voorst met aria’s uit The Fairy Queen van Henry Purcell.

Op 14 maart speelt het orkest weer een geheel nieuw programma. Het is een barok- en klassiek programma dat past in de Paastijd. Het belangrijkste stuk is het bekende en prachtige Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi in de volledige versie, met als solisten de sopraan Lida Straathof en de alt Inge van Keulen.

Daarnaast spelen we Mozart: Adagio en Fuga voor strijkorkest KV 546, en een paar aria’s van Vivaldi onder de naam ‘Nulla in mundo Pax Sincera RV630’, gezongen door Lida Straathof en begeleid door het orkest. Zo is het een avondvullend programma.

Het Wachtkamerorkest is in 2012 ontstaan op een reünie van oud-leden van het Fries Jeugd Orkest. Een aantal reünisten miste het spelen in een orkest en besloot weer te gaan samenwerken in een strijkorkest, in Leeuwarden. In een samenstelling van tussen de 10 en 20 strijkers is sindsdien ieder halfjaar enthousiast een ambitieus programma ingestudeerd. Sinds vijf jaar staat het onder leiding van de Utrechtse dirigent Dirkjan Horringa. Ieder programma wordt een aantal keren uitgevoerd in de provincie, maar er zijn ook optredens geweest buiten de provincie; Emden werd aangedaan en een aantal keren verzorgde het orkest een optreden in het Barbarafestival in Culemborg.

Het concert is in de Hermes-tsjerke, Buorren 59 in Uitwellingerga en begint om 20:00 uur.

De toegang is vrij, na afloop wordt een collecte gehouden ter dekking van de kosten.

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Geef een reactie